Суфле от карфиол

Време за приготвяне: 1 час

Суфле от карфиол
Снимка: Thinkstock
2.25 от общо 4 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 глава карфиол (1 кг)
100 г сирене
3 яйца
2 червени чушки
2–3 листа целина
3–4 стръка копър
сол на вкус
масло за намазване
галета за поръсване

за белия сос:
200 мл прясно мляко
50 г масло
1 с. л. брашно
1–2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Карфиолът заедно с листата целина се сваряват за 10–15 минути в кипнала подсолена вода. Чушките се изпичат, поставят се в похлупена тенджера, за да се задушат, и се обелват. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.

2. Маслото за соса се разтопява и в него до златисто се запържва брашното. Слагат се млякото и подправките и сосът ври при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява.

3. Свареният карфиол се пюрира, добавят се жълтъците, белият сос и накълцаният копър, посолява се и се разбърква. Слагат се разбитите на сняг белтъци и внимателно се бърка, за да не спаднат.

4. Стените на тимбалчета или гювечета се намасляват, поръсват се с галета и на дъното им се слага от карфиолено-яйчената смес. По средата се поръсва от натрошеното сирене и върху него се разпределя останалата карфиолено-яйчена смес. Изпечената и обелена чушка се нарязва на ивички, които се разпределят върху суфлето.

5. Суфлето се пече около 30 минути, докато се зачерви и повърхността се надуе, в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Печен карфиол на супа

Крем супа с карфиол

Карфиол с таханов сос

Салата с карфиол

Огретен с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти