Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

4 тиквички
1 кубче зеленчуков бульон
100 г кускус
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 средно голям морков
1/2 връзка пресен лук
1 с. л. зехтин
50 г стафиди
60 г маслини (без костилки)
7–8 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
мазнина за тавата

за соса:
80 мл зехтин
сокът от 1 лимон
1/2 връзка копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките си измиват и се разрязват на половината по дължина, вътрешността им се издълбава с лъжичка и се запазва. В тенджера с 500 мл гореща вода се разтваря кубчето бульон и тиквичките се бланшират за 2–3

минути. Изваждат се и се отцеждат.

2. Кускусът се сварява за 5–6 минути във водата от тиквичките. Изчистените и нарязани наситно чушки, морков, пресен лук и босилек се задушават в зехтина и към тях се прибавят отцеденият кускус, издълбаната от тиквичките

вътрешност, стафидите и наситнените маслини. Всичко се разбърква и с плънката се пълнят издълбаните тиквички. Запичат се около 10 минути в намазнена тава в загрята на 180 градуса фурна.

3. Сосът се приготвя, като се смесят зехтинът, лимоновият сок, наситненият копър и се посолява.

4. Тиквичките се поливат със соса и се сервират.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Още рецепти:

Чипс от тиквички на фурна

Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците

Салата от тиквички

Тиквички бюрек

Сладко от тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти