Картофи с леща по македонски

Картофи с леща по македонски

Картофи с леща по македонски
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
350 г леща
1 средно голяма глава лук
1 голям морков
40 г глава целина
250 г картофи
100 г домати
2-3 скилидки чесън
80 мл олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Изчистената и накисната в студена вода леща се отцежда и се изсипва в тенджера, залива се със студена вода и се слага да се вари на слаб огън. Лукът, морковът и целината се почистват, нарязват се на дребно и се задушават в сгорещеното олио и малко вода.

Когато зеленчуците омекнат към тях се прибавят сварената леща, счуканият чесън, настърганите домати и нарязаните на дребни кубчета картофи. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Ястието се разбърква, прехвърля се в намазнена тавичка и се пече до готовност в умерено загрята фурна. 

Съвет: 
Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Пет рецепти с картофи

Печени картофки с бира в плик

Надупени картофки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти