Телешки стек с печени на грил зеленчуци и цитрусов дресинг

Апетитна идея за вечеря

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

450 г телешки стек от контрафиле

олио

1 с.л. рибен сос

прясно смлян черен пипер

2 бейби марули

1 връзка пресен лук

1 връзка аспержи

2 тъмнозелени тиквички

1 връзка кориандър

2 с.л. печени белени фъстъци

За дресинга:

1 лайм, сок

1 с.л. рибен сос

1 ч.л. захар

2 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Поставете стека (със стайна температура) в чиния. Поръсете го с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Хубаво го оваляйте в соса и пипера и го оставете настрани. 

2. Загрейте грил-плоча или грил-тиган.

3. Разрежете на четвъртини бейби марулите. Изрежете краищата на пресния лук и аспержите. Измитите и подсушени тиквички нарежете на тънки ленти. Сложете зеленчуците в купа и ги поръсете с обилно количество олио. Разбъркайте.

4. За дресинга семесете всички продукти в купа и ги разбъркайте много добре.

5. Поставете зеленчуците в загретия грил-тигана и ги запечете от двете страни, до хубаво оребряване. Върнете ги в купата и ги полейте с дресинг.

6. Поставете стека в грил-тигана и го печете 1-2 минути от всяка страна. Поставете го в чиния и го покрийте.

7. Нарежете стека на тънки филии, под ъгъл. Счукайте фъстъците в хаванче.

8. В чинии за сервиране подредете различни печени на грил зеленчуци. Върху тях подредете тънки слайсове месо. Поръсете с фъстъци и листа кориандър. Полейте с малко дресинг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти