Рецептите за кейкове са най-търсени сред британските жени

Следват ги ястията с пиле

Подай един кейк насам
Снимка: ЕПА/БГНЕС
0 от общо 0 гласа

Според най-големия сайт за кулинария на Острова bbcgoodfood.com най-търсените рецепти за изминалата година от британките са тези, свързани с приготвянето на различни видове кейкове.

На второ място в скалата на готварските търсения пък се нареждат блюдата с пилешко. Рецептите за пица стремглаво се изкачват нагоре сред предпочитаните ястия, направени у дома, като от десета позиция през 2010-та са се изкачили на четвърто място за изминалите 12 месеца.

"Никак не е изненадващо, че точно тези рецепти са най-харесвани сред жените, защото по време на криза няма нищо по-приятно за хапване от парче торта или пък лесните за приготвяне спагети и пица", допълва Джилиан Картър, която е редактор в популярното английско списание за готварство Good Food Magazine.

Сред другите кулинарни изкушения в Топ 10 на най-търсените рецепти за 2011-та влизат специалитетите със скумрия, тиквички и кус-кус.

Като цяло през миналата година превес са имали печените ястия, но експертите са на мнение, че много скоро кейковете ще бъдат изместени от класацията на най-консумираните домашни вкусотии, защото все повече хора ще започнат да спазват диети, за да свалят някой и друг натрупан килограм покрай коледните и новогодишни преяждания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти