Как се прави: Мутабал

Оригинална ливанска рецепта

Как се прави: Мутабал
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Подобното едновременно на баба гануш и на хумус предястие се приготвя с малко продукти и доста бързо. 

Необходими продукти:

2 големи парладжана
3 с. л. сусамов тахан
 лимонов сок на вкус
 сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Патладжаните се изпичат във фурната и се обелват. Когато изстинат, се правят на пюре с блендер с тахана, лимонови сок и сол.

Предястието може да се сервира, поръсено със зърна от нар, червен пипер и магданоз. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как се прави: Хумус

Разядка с печени чушки

Хумус и плосък арабски хляб

Хумус с авокадо

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти