Яйца "Бенедикт" със сос Холандез

Вкусна закуска за 20 минути

2.88 от общо 17 гласа

Необходими продукти:
1 с. л. бял оцет
2 английски мъфина (или обикновени земели)
4 яйца
4 резена шунка

За сос Холандез:
3 жълтъка
2 с. л. Вода
175 г масло
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. бял пипер
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците на 3 яйца и поставете в огнеупорен съд на котлона на водна баня.

Прибавете 2 с.л. вода и разбърквайте докато стане на пяна.

На тънка струя долейте разтопеното масло и лимоновия сок.

Овкусете със сол, черен и бял пипер.

Сосът е готов.

В сгорещена вода (не трябва да завира) добавете оцет. Внимателно чукнете яйцата във водата. Когато побелеят напълно, ги извадете с решетъчна лъжица.

В сух тиган запечете резените шунка.

Разположете мъфините и намажете с масло. Върху всяка част сложете шунка и яйце, полейте със соса и поръсете с магданоз.

Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти