Тайландско "ядосано" пиле

Сгряваща рецепта за студените дни

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 бр. пилешки гърди (без кожа)

1 с.л. соев сос

2 с.л. царевично нишесте

1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки

2 с.л. растително олио

2 малки червени люти чушки

1 зелена чушка

1 червена чушка

2 тъмнозелени тиквички

За соса:

300 мл пилешки бульон

2 с.л. соев сос

4 с.л. оризов оцет

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. захар

2 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.

2. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.

3. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.

4. В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.

5. Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия.

6. Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.

7. Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.

8. Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти