Свински котлети с хрупкав фенел

Ароматна и бърза вечеря

2 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

1 връзка пресен лук

1 глава фенел

1 ч.л. семена от копър

щипка китайска смес "5 подправки"

2 свински котлета

1 ч.л. бял винен оцет

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган. Поръсете котлетите със сол, черен пипер и семена от копър. Втрийте подправките добре от двете страни на месото.

2. Поставете котлетите в загрятата мазнина и гответе на силен огън, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния и ги дръжте топли в леко загрята фурна.

3. В същия тиган добавете 1 с.л. зехтин. Нарежете стръковете пресен лук на парчета от по 2-3 см. Изрежете твърдите части на главата фенел и я нарежете на тънки резени.

4. Запържете лука и фенела за 5-6 минути, докато омекнат и придобият златист цвят. Овкусете със сол, черен пипер и смес "5 подправки". След минута дръпнете от огъня.

5. Подредете фенела и пресния лук на пластове в чиния. Върху тях поставете свински котлет. Поръсете със стръкчета фенел и полейте с отделилите се сокове от тигана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти