Необходими продукти:
500 гр филе от сьомга
1 голяма глава лук
500 гр картофи
1 стрък селъри (целина)
2 моркова
1 домат
малко парче пащърнак
прясно изцеден лимонов сок
сол, черен пипер, копър и смляно чили по желание
рибен бульон
Начин на приготвяне:
Почистете зеленчуците и ги нарежете на малки кубчета. За по-интензивен аромат можете леко да ги запържите. Прибавете ги към топлия бульон и варете до полуготовност. През това време разрежете сьомгата на едри кубчета, които впоследствие ще се разпаднат в топлата супа на по-дребни парченца, обелете домата и го настържете или пасирайте. Добавете рибата, домата, копъра и солта към супата и варете до готовност на средна степен. Накрая овкусете с лимоновия сок.