Необходими продукти:
50 г леща
100 г арпаджик
70-80 г скилидки чесън
1 патладжан
50-60 мл олио
1 домат
1 суха люта чушка
щипка чубрица
пресен джоджен
пресен магданоз
сол на вкус
1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Сложете лещата да се вари в тенджера с 1 л вода и 2 щипки сол. Щом заври, прибавете арпаджика и чесъна. Обелете патладжана, нарежете го на филии, осолете го и го изплакнете със студена вода, за да премахнете горчивината.
Отцедете го добре и го нарежете на ивички. Пуснете го при лещата. Сложете да загрява тиган с 50-60 мл олио. Нарежете домата на малки кубчета. Изсипете го в тигана, заедно с една суха люта чушка. Щом се запържи, изсипете го в лещата. Долейте малко вода. Овкусете с щипка чубрица.
Когато супата е готова, добавете джоджена, магданоза и 1 с.л. оцет. Украсете с копър, магданоз, червена чушка и целина.
Супа от леща
И патладжани
9660