Супа от грах

Свежестта е нейната сила

Супа от грах
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 средно голяма глава лук
2 малки скилидки чесън
2 лъжици масло
500 г замразен грах
3,5 чаени чаши бульон

За крутоните:
2-3 филии твърд хляб
2-3 лъжици масло

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в маслото, докато омекне, като внимаваме да не загори. Прибавяме ситно нарязаният чесън и го задушаваме заедно с лука за още 2-3 минути.

После добавяме граха и бульона и ги оставяме да поврят на среден огън. Бульонът може да е всякакъв на вкус – зеленчуков, гъбен, пилешки или телешки, като е за предпочитане да използваме домашно приготвен.

Замразеният грах увира много бързо, така че след 10-15 минути супата ще е почти готова. Сваляме ястието от огъня и го пасираме с блендер.

Остава да спретнем и крутоните, а за целта нарязваме филиите хляб на дребни кубчета и ги запържваме в маслото до златисто.

* В готовата супа вместо крутони, може да сложим лъжица сметана, настърган пармезан или парченца запечен до хрупкаво бекон.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти