Пилешка супа топчета с риган и босилек

Колко малко му трябва на човек

Няма да откажа и втора порция
Снимка: gingercookies.eu
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
500 г пилешка кайма
фиде
2 моркова
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
сух риган
пресен босилек
лимон
зехтин
сол
черен пипер
щипка къри

За застройката:
1 жълтък
3 супени лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне:
Осоляваме каймата и прибавяме към нея риган и черен пипер. Слагаме водата да заври в тенджерата, а през това време с мокри ръце оформяме топчета от месото и ги слагаме във врящата вода.

Прибавяме и ситно нарязаният лук и моркови, след което намаляваме котлона и оставяме съставките да къкрят. Добавяме кубчетата бульон, риган на вкус, кърито и зехтин.

Поръсваме фидето и изчакваме сместа да поври още малко. Когато топчетата са напълно готови, махаме супата от печката и я овкусяваме с прясно смлян черен пипер.

Разбъркваме ястието много добре и внимателно заливаме продуктите за застройката с горещ бульон и ги връщаме в супата.

Сервираме я с пресен босилек и лимонови резенчета.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти