Да се сгреем с крем супа от карфиол

С хрупкави крутони

3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

600 гр. карфиол
400 гр. нахут (от консерва)
50 гр. глава целина
1,4 л. зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
3 филии хляб
60 мл зехтин
½ ч. л. пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и целината се наситняват, и се слагат в тенджера.

Добавя се накъсаният на розички карфиол, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато зеленчуците омекнат.

Прибавят се листенца розмарин и нахутът, и се кипва.

Супата се пасира и ако има нужда, се налива вода.

Хлябът се почиства от корите, реже се на кубчета, полива се с половината зехтин, разбърква се и се запича в сгорещен тиган, до златисто. Дърпа се от огъня, овкусява се с пушения червен пипер и се разбърква.

Супата се сервира с крутоните и капки зехтин.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти