Спагети с рачешко месо и фенел

Спагети с рачешко месо и фенел

2.88 от общо 16 гласа
Необходими продукти

500 г спагети №1 (капелини)

1 с.л. зехтин

2 бр. лук шалот

1 скилидка чесън

10 г масло

1/2 глава фенел

1/4 ч.ч. бяло вино

200 мл течна сметана

250 г рачешко месо

1 връзка див лук

3 стръка магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете и смачканата и нарязана на едро скилидка чесън. Гответе до омекване, около минута.

2. Изрежете твърдата част в основата на главата фенел и го нарежете на ситно. Добавете го в тигана. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол. Гответе 4-5 минути до омекване на фенела.

3. Добавете виното и деглазирайте тигана. Щом половината течност се изпари, добавете сметаната и оставете да заври.

4. Сварете спагетите в тенджера с вряща вода за 1 1/2 - 2 минути.

5. В соса добавете предварително изваденото месо от сварен рак. Разделете месото с помощта на дървена лъжица. Гответе 1 минута.

6. Прехвърлете изцедените спагети в тигана заедно с малко вода от варенето. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните магданоз, див лук и няколко стръка от зелената част на фенела. Разбъркайте.

7. Поднесете спагетите топли, като добавите щедро количество рачешко месо и фенел от соса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти