Фунийки с крем от риба тон

Май тази риба отива на всичко

Тон върху тон
Снимка: netinfo
2 от общо 4 гласа

Не мълчете като риби, а се отдайте на бурни кулинарни овации по адрес на крайния резултат.

Продукти:
125 гр меко масло
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол
розмарин, салвия, мащерка
250 гр брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1 консерва риба тон (филе в собствен сос)
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица галета

Приготвяне:
Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте подправките на ситно, ако са пресни и ги смесете с брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта. Омесете бързо меко тесто и го оставете на студено, докато приготвите крема от рибата. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно.

После сложете в дълбок съд предварително отцедената риба, лука и чесъна. С пасатор направете гладка смес заедно с майонезата и галетата. Разбъркайте и овкусете с подправките.

От алуминиево фолио направете фунийки. Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти, широки 1 см и дълги 15 см. Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170 градуса фурна. Разбира се, много по-лесно е, ако разполагате с метални фунийки, но и така нещата се получават.

Изстиналите конусчета напълнете с рибния крем чрез шприц и тънък накрайник.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти