Салата "Българанъ"

Нещо като овчарска салата (но без месо)

Типично по български
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Няма какво да добавим, освен да се снабдите с нужните продукти и да се залавяте за работа.

Продукти за 4 салати:
4 домата
200 гр овче сирене
2 малки глави червен лук
1/2 връзка магданоз
4 твърдо сварени яйца
8 печени червени чушки
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2 скилидки чесън
сол, олио, оцет

Приготвяне:
Потопете за кратко доматите в кипяща вода и веднага ги охладете в студена, за да прекъснете процеса на варене. Обелете ги и ги нарежете на кубчета като отстраните семките. Натрошете сиренето. Нарежете лука на тънки полумесеци и го смесете с нарязания магданоз. Настържете яйцата на едро ренде и нарежете чушките, след което ги смесете с червения пипер и пресования чесън.

Сглобете салатите като на дъното на купички или гювечета сложите пласт домати, след това сирене, лук с магданоз, настъргано яйце, а композицията завършете с печените чушки. Притиснете всичко с ръка и приберете в хладилника за 30 минути. После обърнете салатите в чинии и отделно сервирайте сол, олио и оцет, за да може всеки да подправи салатата си по свой вкус.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти