Солени тарталети

Наслада за небцето

Солени тарталети
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти

За масленото тесто:
200 г брашно
125 г меко масло
1 яйце
сол

За плънката:
300 г пресен спанак
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
зехтин
100 г козе сирене
прясна мащерка

Начин на приготвяне:
Сложете в купа брашното, яйцето и нарязаното на малки парченца масло и започнете с ръка да претривате съставките, докато получите маслени трохи и накрая се споят в тесто. Увийте го във фолио и го охладете за половин час в хладилник.

Измийте добре спаначените листа и ги нарежете на ситно. Обелете и нарежете на ситно пресния лук и чесън и ги задушете в малко зехтин и вода. Добавете спанака, поръсете с черен пипер и сол и го задушете за 2-3 минути, докато омекне. Охладете го. Нарежете козето сирене на малки кубчета.

Загрейте фурната на 170 градуса.

Извадете тестото и покрийте с него дъното и стените на тарталетите. Най-лесно това става, като откъснете от тестото топче и с помощта на ръцете си го разпределите по дъното и стените на формичката ви. Надупчете ги с вилица и ги изпечете на 170 градуса за 5-7 минути, докато леко изпръхнат. Извадете ги и ги напълнете със задушен спанак и поръсете с кубчета козе сирене. Върнете ги отново във фурната, за да се запекат за още 20 минути. Извадете ги и ги охладете. Поръсете с прясна мащерка.

Още рецепти:

Кокетни парти тарталети
Ягодово изкушение
Техника – тънкостите на масленото тесто

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти