Салата айвар

Салата айвар

Салата айвар
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

10–12 червени чушки
500 г патладжан
100 мл олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
2–3 с. л. лимонов сок
2–3 стръка магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Чушките и патладжаните се изпичат, след което се поставят в тенджера под капак и се

оставят да престоят 20–30 минути. Обелват се, почистват се от семената и се пасират.

2. В половината количество олио за кратко се запържва ситно нарязаният лук. Прибавят се останалото олио, намачканият чесън, смлените чушки и патладжани и солта. Всичко се разбърква добре.

3. Накрая се добавя лимоновият сок и ситно нарязаният магданоз. Сервира се добре охладен.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти