Говорим си за ...

Пролетна салата с яйца

В така характерното свежо зелено

Необходими продукти:

200 г саламурено сирене
150 г заквасена сметана
100 г кисело мляко
100 г бейби спанак
4 сварени яйца
1 връзка пресен лук
2 краставици
1 връзка копър
2 връзки репички
кората от 1 лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Краставиците се белят на ленти и се режат наедро.

Репичките се нарязват на шайби.

Пресният лук и копърът се наситняват. Зеленчуците се разбъркват в купа.

Добавят се спанакът и яйцата, нарязани на лодки.

Заквасената сметана се разбърква с киселото мляко, настърганата лимонова кора и сол на вкус.

Салатата се залива със соса, разбърква се и се гарнира с натрошеното сирене.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.