Лека салата с пилешко месо

Задава се пролетната салатна експанзия

Лека салата с пилешко месо
Снимка: netinfo
2.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
250 г пилешки гърди
4-5 пресни гъби (по ваш избор)
бяло саламурено сирене
розмарин
босилек
сол и черен пипер
пресни зеленчуци (отново по ваше желание)

Начин на приготвяне:
Разделете пилешките гърди на половина. Разрежете ги на две напречни части, без да прерязвате края им. Трябва да получите нещо като по-голяма и тънка пържола. С домакинско чукче изтънете месото равномерно и овкусете със сол и пипер.

Намажете средата със смлян босилек и поръсете с розмарин, след което идва ред на сиренето и половината гъби, нарязани на едро. Не обработвайте термично нито един от продуктите.

Сложете месните парчета заедно с пълнежа върху найлоново фолио. Завийте ги на стегнато руло, а краищата на фолиото завържете на възел. Сипете опакованото пилешко в тенджера, само че след като водата в нея заври.

Оставете го в съда за около 10-12 минути, но имайте предвид, че рулата трябва да са покрити изцяло с вода. После ги извадете, отстранете найлона, а когато ястието изстине го нарежете на филийки и сервирайте със свежата зеленчукова салата.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти