Йемесир уот

Какво се крие под това странно название

Йемесир уот
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Уот се наричат повечето силно подправени ястия от етиопската кухня. Обикновено те са с месо, но има и постни, като това пикантно пюре от леща. 

Необходими продукти за 4 - 6 порции:

2 глави лук, ситно нарязани
2 скилидки чесън, нарязани
2 ч. л. пресен джинджифил, настърган
50 мл фъстъчено олио
½ ч. л. куркума
2 ч. л. червен пипер
½ ч. л. кайенски или лют червен пипер
500 г червена леща
4 ч. ч. вода
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. В чопър или в хаванче се смилат заедно лукът, чесънът и джинджифилът.

2. Олиото се загрява, добавят се куркумата, червеният и кайенският пипер и всичко се разбърква на умерен огън за 30 сек. Добавя се пюрето и се разбърква 5 - 10 мин., докато се изпари течността и се смекчи ароматът на суровия лук.

3. Слагат се лещата и водата. Всичко се оставя да къкри 30 - 40 мин., докато се разпадне лещата. Ако има нужда, се добавя още малко вода, за да не загори. Подправя се със сол и пипер на вкус и се поднася с инджера.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кое е вашето сутрешно "гориво"?

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент