Хлебчета с маслини

Какво по-хубаво от домашния хляб

Хлебчета с маслини
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 броя:

800 г брашно тип 500
30 г мая (1 с. л. суха)
1 с. л. сол
4 с. л. олио
4 с. л. прясно мляко
3 с. л. мед
20 маслини (без костилки)

Начин на приготвяне:

1. Маята се разбърква с 2–3 с. л. брашно и 1 1/2 ч. ч. хладка вода. Оставя се за 10 минути, за да шупне.

2. Брашното се пресява, добавят се солта и маслините, нарязани на парченца, и всичко се разбърква. Прави се кладенче, в което се слагат олиото, млякото, медът, закваската и 1 1/2 ч. ч. хладка вода.

3. Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с три кърпи – суха, мокра и отново суха, и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Тестото се омесва отново и се оставя втори път да втаса, като се покрива с две кърпи.

4. От готовото тесто се оформят 4 хлебчета, които се пекат 35 минути на 200 градуса.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент