Чушки бюрек

Лятна българска класика

Чушки бюрек
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

Чушки - 8 печени и обелени пиперки
Яйца - 4 броя
Сирене - 200 г
Маслини - 6 обезкостени
Каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
Магданоз
Босилек
Чесън
Яйца - 2 броя, за панировката
Брашно
Галета
Олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънката по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре. 

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.

Вижте още:

С какво да заменим яйцата при готвене

Пълнено червено цвекло с кайма

Пълнени чушки със сирене

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти