Апетитен хумус

Едно полезно предястие

Апетитен хумус
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
150 г сух нахут (или 300 г от консерва)
2 супени лъжици лимонов сок
3 супени лъжици сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
черен пипер
сол
кимион
червен пипер за украса

Начин на приготвяне:
Ако използвате нахут от консерва, преминете направо към следващата стъпка. Ако предпочитате сух нахут, той трябва задължително първо да се обработи. Накиснете го за една нощ в студена вода. На следващия ден го сварете, докато зрънцата омекнат. Когато това стане, отцедете водата. С ръце обтрийте зрънцата, докато се отделят люспите. Става доста лесно. Може също така да стискате леко зрънцата едно по едно с пръсти – люспите се отделят веднага.

Изсипете нахута заедно с всички останали съставки в кухненски робот или в купа и с пасатор разбийте, докато се получи хомогенна смес. По желание може да добавите няколко супени лъжици от водата, в която сте варили нахута, за да добиете желаната от вас консистенция.

Изсипете хумуса в подходящ съд за сервиране, поръсете го с малко зехтин и червен пипер и украсете с листенца магданоз. Поднесете по желание с тортия чипс, препечена филийка или нарязани на лентички краставички и моркови.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти