Плодов кейк с извара за половин час

Идеален за закуска

Плодов кейк с извара за половин час
Снимка: Бон Апети
3.26 от общо 23 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти за 1 кейк:

3 яйца
150 г захар
250 г брашно
150 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
200 г извара
200 г плодове според сезона (ябълки, праскови)
зехтин и брашно за тавата
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер, добавя се брашното и сместа отново се разбива.

2. Прибавят се бакпулверът, ванилията и прясното мляко. Полученото рядко тесто се смесва с изварата и плодовете, нарязани на кубчета. Сместа се сипва в намазнена и набрашнена тава и се пече на 190 градуса около 15 минути.

След като кейкът е готов, се разрязва и се сервира поръсен с пудра захар или с плодов топинг по желание.

Други рецепти:

Тънка талия с извара
Словашки сладкиш с извара
Разядка с извара и чушки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти