Паниран карфиол в стил Бъфало

Апетитно предястие за любителите на пикантното

3.25 от общо 4 гласа
Необходими продукти

1 малка глава карфиол

1/2 ч.ч. брашно от нахут

1/3 ч.ч. вода

15 г масло

1 скилидка чесън

1/2 ч.ч. чили сос

1 ч.л. соев сос

2 с.л. кленов сироп

щипка сол

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното и добавете сол. Разбъркайте. Постепенно добавете водата, като разбърквате. Трябва да получите гладка смес с консистенция на смес за палачинки.

2. Накъсайте карфиола на средно големи розички. Оваляйте добре всяка розичка в сместа. Подредете розичките в тава, постлана с хартия за печене.

3. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути. След това обърнете розичките и печете още 10 минути, до златисто.

4. Докато карфиолът разтопете маслото. Към него добавете обелената скилидка чесън, чили соса, соевия сос и кленовия сироп. Разбъркайте добре.

5. Оваляйте още топлия карфиол в пикантната смес и поднесете веднага.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти