Телешко с патладжани

Трудно е да му устоиш

Телешко с патладжани
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
500 г патладжани
300 г телешко месо
1 глава стар лук
1/2 чаена чаша зехтин
2 скилидки чесън
1/2 люта чушка
1 чаша червено вино
2 пресни домата
1/4 чаена чаша галета
морска сол
1-2 цветчета карамфил
1 пръчка канела
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190 градуса и нарязваме патладжаните по дължина с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят за 30 минути. През това време в тиган затопляме и слагаме лука, докато се зачерви, след което идва ред и на месото, нарязано на малки хапки.

Изпържваме го, докато покафенее и течността се изпари. После прибавяме всички подправки, единия домат, обелен и нарязан на ситно, чесъна, виното и солта. Готвим на умерена температура около 15 минути, след което изваждаме канелената пръчка, поръсваме с галетата и дърпаме от котлона.

Изплакваме и подсушаваме патладжана от горчивата течност, намазваме парчетата от двете страни със зехтин и ги запичаме на скара, докато покафенеят. Изваждаме филийките да се охладят, правим кръст с по две от тях, а в средата слагаме от плънката и загръщаме четирите краища на патладжана. Върху джобчето поставяме шайба домат и поръсваме с пармезан. Запичаме за 15 минути или докато ястието се зачерви. От това количество се получават около 18-20 джобчета.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти