Тас кебап

Няма да откажа Edna подобаваща порция

Апетитът ме зове със страшна сила
Снимка: passionscooking.blogspot.com
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
750 г крехко свинско месо
1 глава кромид лук
1 морков
1 супена лъжица червен пипер
2-3 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
2 дафинови листа
сол на вкус
2 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, а лука и моркова на дребни кубчета. Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме подправките и заливаме продуктите с топла вода, колкото да покрие месото.

Затваряме тенджерата и варим един час след завирането на водата. Разхерметизираме съда и прехвърляме тас кебапа в друга тенджера. Отстраняваме дафиновите листа, зърната черен пипер и бахара.

Връщаме ястието на огъня и прибавяме размитото с малко вода брашно. Варим го пет минути, докато сосът се сгъсти. Сервираме свинското с картофено пюре или задушен ориз.

* Традиционно тас кебапът се приготвя като месото първо се запържва, след него - зеленчуците, слага се и доматено пюре. Стараейки се да избягваме доколкото е възможно запържването, ви дадохме варианта с тенджерата под налягане, който в никакъв случай не нарушава вкуса на крайния резултат.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти