Средиземноморска яхния

Нека да е лято

Средиземноморска яхния
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
300 г скариди
300 г филе от сьомга
10 рулца от раци
1 чаена чаша паста по избор
1 чаена чаша брюкселско зеле
1 глава кромид лук
1 голям розов домат
6 скилидки чесън
половин връзка пресен лук
1 чаена чаша бяло вино
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
1/2 чаена чаша гъсто доматено пюре
захар на вкус
лимонов сок
сух босилек
сух риган
пресен босилек
черен пипер
сол на вкус
зехтин

Начин на приготвяне:
Нарежете кромид лука на много ситно. Обелете домата, махнете семките му и го нарежете на много малки парченца. Нарежете и сьомгата на кубчета. Почистете скаридите и чесъна.

Сварете пастата и я изцедете от водата. В тиган със зехтин запържете леко лука, скилидките чесън (цели) и сьомгата. После прибавете нарязания домат и след като заври, сложете и виното.

Оставете всичко това да къкри на котлона на слаба степен. Когато сосът започне да се сгъстява леко, сложете сухите подправки, пиперите и овкусете със сол и захар.

Добавете пастата и зелето и оставете яхнията да покъкри още 5 минути. Накрая сложете рулцата от раци и скаридите и изключете котлона, но оставете яхнията върху него, докато той изстине.

Сервирайте ястието с пресен босилек, прясно изцеден лимонов сок и зелен лук.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти