Руло "Стефани"

Класика!

Руло "Стефани"
Снимка: netinfo
1.25 от общо 4 гласа

Необходими продукти:
минимум 800 грама кайма смес (телешко и свинско)
1 глава кромид лук
2 не много големи филийки бял хляб (накиснати в прясно мляко)
пипер на вкус (меланж или черен)
чубрица на вкус
1 яйце

За плънката:
3 сварени яйца
кисели краставички
пресни моркови

галета за поръсване
кашкавал по желание

Начин на приготвяне:
Омесете много добре всички продукти за каймата. Оставете я за около половин час в хладилника. Разстелете я в намаслена тава и подредете продуктите за плънката по дължина. Покрийте ги добре с кайма.

Много важна подробност, за да не ви се напука рулото, е продуктите да бъдат много добре покрити с кайма. Хубаво е да има поне 2-3 см кайма над тях, иначе при печене спукват каймата. Оформете хубаво рулото с ръце, опитайте се да му придадете по-стегната и правилна форма. Намажете го накрая с мазнина и поръсете с галета.

Добавете около 150 мл подсолена вода в тавата. Печете на 220 градуса в предварително загрята фурна. Към края на печенето можете да добавите и малко настърган кашкавал.


Съвет: От отделената при печенето мазнина, можете да си приготвите сос. 
Запържете на слаб котлон малко брашно (около 1 пълна супена лъжица) в нея и прибавете вода, сол и пипери на вкус.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти