Рибен кебап в гювечета

Време за приготвяне: 40 минути

Рибен кебап в гювечета
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
500 г рибено филе
3 червени чушки или камби от туршия
2 стръка праз
2 стръка целина
1 в. ч. бяло вино
200 г стерилизирани домати
4 с. л. олио
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
масло за намасляване
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Празът се нарязва на едри парчета по диагонал и се запържва за 2–3 минути в олиото. Прибавят се чушките, нарязани на квадратчета, и ситно нарязаната целина. След 2–3 минути се налива бялото вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да

се изпари.

2. Към омекналите зеленчуци се добавят пасираните или нарязани наситно стерилизирани домати. Кипва се и се посолява.

3. Рибеното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на намаслено гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязаните копър и магданоз.

4. Гювечето се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

6+1 причини да ядете риба

Как се пържи дребна риба

Предлагаме ви и още една рецепта, този път с видео, за риба в сос от марсала:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти