Необходими продукти за 2 порции:
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1/2 червена люта чушка
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. млян кориандър
¼ чаша бяло вино
1 с.л. сок от грейпфрут
сол
черен пипер
2 филета от риба по избор
зелена салата за сервиране
За пюрето:
2 картофа
1 морков
2 ч.л. настърган джинджифил
30 мл прясно мляко
щипка сол
За пюрето: Сварете картофите и моркова, намачкайте ги с джинджифила, млякото, овкусете със сол.
Междувременно загрейте зехтина в тиган, запържете чесъна, лютата чушка, кимиона, кориандъра.
Намалете огъня, налейте виното, варете 1-2 мин. Дръпнете от огъня, сипете сока от грейпфрут.
Овкусете рибата със сол и пипер, изпечете я на грил тиган.
Сервирайте с пюрето и соса.
Още интересни рецепти можете да видите и на www.cooktime.tv.