Пъстърва на керемида

Пъстърва на керемида

Пъстърва на керемида
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

4 пъстърви (1 кг)
1 връзка зелен лук
200 г стерилизирани домати
4 стръка магданоз
50 г маслини без костилки
4 с. л. олио
1 лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на колелца и се запържва за около минута в сгорещеното олио. Доматите се пасират и се прибавят към лука. Сосът се овкусява със сол и се вари 10 минути.

2. Маслините се нарязват на дребно и се смесват със соса. Добавя се и наситненият магданоз.

3. Пъстървата се почиства и се посолява. В керемида се сипва от доматения сос, слага се рибата и се покрива с 2–3 резена лимон.

4. Керемидата се поставя в леко затоплена фурна, температурата се увеличава до 180 градуса и ястието се пече 25 минути.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент