Пълнени чушки

Лятна версия

Пълнени чушки
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
пресни зелени чушки (умишлено не споменаваме точен брой, защото той зависи от големината им)
магданоз за поръсване
500 г кайма
1/2 чаена чаша едър ориз
1 морков
1 яйце
1 голяма глава лук
3 супени лъжици гъсто доматено пюре
1 пълна супена лъжица лютеница
1 скилидка чесън
чубрица
черен пипер
риган
магданоз
щипка захар
1/2 кубче зеленчуков бульон за плънката (и 1/2 кубче - за соса)
олио или зехтин

Начин на приготвяне:
Подготвяме плънката, като първо запържваме лука, а после добавяме каймата. След като и тя е запържена, слагаме ориза и запържваме и него. Когато той стане прозрачен, прибавяме доматеното пюре, чесъна, чубрицата, бульона, лютеницата, ригана и захарта.

Оставяме плънката да къкри още пет минути и я махаме от котлона. Повече не ни е нужна топлинна обработка за плънката. Слагаме магданоза и ситно нарязания морков към нея. Разбъркваме съставките и когато плънката изстине, изсипваме и яйцето. Разбъркваме отново и напълваме чушките със сместа. Запечатваме отвора на всяка чушка с брашно.

Нареждаме ги в тавичка, заливаме ги с вода, в която сме разтворили другата половина на бульона (водата трябва да покрие чушките наполовина), поливаме ги с олио или зехтин и покриваме тавата с фолио.

Печем ястието около час и половина на 200 градуса. Сервираме чушките, поръсени с пресен магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти