Пуешко филе с орехи и стафиди

Да се насочим към по-тежката артилерия от ястия за коледната трапеза

Пуешко филе с орехи и стафиди
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:
2 кг пуешки гърди
20 гр краве масло

Плънка:
50 гр краве масло
1 голям червен лук
1 чаена чаша орехи
4 скилидки чесън
3 чаени чаши галета
2/3 чаена чаша бели стафиди
1/3 чаена чаша ситно нарязан пресен магданоз
сол, черен пипер

Приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, добавете ситно нарязания лук и го бъркайте около пет минути, докато омекне. Изсипете орехите (нарязани на ситни парченца) и пресования чесън. Разбъркайте сместа още пет минути, за да могат орехите да се запекат.

Свалете от огъня. Прибавете галетата, стафидите (предварително накиснати в хладка вода) и магданоза. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оставете плънката малко да се охлади.

Поставете филето с вътрешната страна нагоре. Върху нея разпределете плънката и завийте на руло. Завържете с дебел конец. Сложете рулото върху решетка в тава за печене. Намажете пуешкото с разтопено масло и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около един час и 15 минути. Преди да го нарежете, оставете месото да се поохлади.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти