Необходими продукти (за 4 порции):
*8 скилидки чесън
*30 мл лимонов сок
*1 ч.л. листа от мащерка
*зехтин
*1 жълта и 1 червена чушка, нарязани
*8 пилешки бутчета
*180-200 г черни маслини, без костилки
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190º.
Обелете и намачкайте две скилидки чесън, смесете ги с лимоновия сок, подправките, маслото, солта и черния пипер.
Сложете чушките и останалите скилидки чесън в тава и запечете във фурната за 10 минути.
Добавете бутчетата в тавата, разбъркайте и залейте с готовия сос.
Печете 25 минути, добавете маслините в последните 10 минути.
Можете да сервирате с пресни картофи, зехтин и зеленчуци.