Пиле с домати

И летни зеленчуци

Пиле с домати
Снимка: iStock/Getty Images
1.6 от общо 5 гласа
Необходими продукти

1 с.л. зехтин

4 пилешки гърди

1 глава червен лук

2 скилидки чесън

4-5 стръка мащерка

3 малки тъмнозелени тиквички

200 г пресни картофи

400 г домати

250 мл пилешки бульон

320 г зелен фасул

1 лимон, кора и сок

Начин на приготвяне:

Разрежете всяко парче пилешки гърди на две по хоризонтал, но не докрай и разтворете като пеперуда. Подсушете пилешкото и поръсете от двете страни със сол и черен пипер.

Загрейте голям тиган на силна температура и капнете няколко капки зехтин в него. Запечатайте месото от двете страни, до златисто кафяво, за 2-3 минути. Извадете в чиния.

Върнете тигана на котлона, но на умерен огън. Сипете останалия зехтин и добавете нарязания на полумесеци лук, смачканата скилидка чесън, нарязаните на лентички тиквички и стръковете мащерка. Запържете зеленчуците за 8 минути, докато лукът омекне, а тиквичките започнат да покафеняват.

Добавете почистените и нарязаните на тънки филийки пресни картофи и нарязаните на кубчета домати. Залейте с бульона и върнете пилето в тигана. Поставете капака полуоткрехнат. Гответе 10 минути,д окато картофите и месото омекнат.

Накрая добавете зеления фасул и фино настърганата лимонова кора. Гответе още 2 минути. Дръпнете от огъня и изтискайте лимоновия сок. Сервирайте.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти