Печено свинско каре с маково семе

Един достоен претендент за коледната трапеза

Красиво поднесената храна е съвсем друга история
Снимка: e-kulinari.com
3 от общо 2 гласа

Продукти:
800 г свинско каре (цяло парче, без кост)
1 кафена чаша дижонска горчица
1 супена лъжица бял сусам
1 супена лъжица маково семе
олио, масло
сол и черен пипер
половин кофичка кисело мляко
2 супени лъжици майонеза
чесън
магданоз

Приготвяне:
Загрейте в тиган смес от олио и масло, след което запържете месото от всички страни до златисто. Извадете го от тигана, поръсете със сол, черен пипер и намажете отгоре с плътен слой горчица.

Притиснете овкусената с горчица част на месото в смес от сусам и маково семе. Поставете в поръсена с олио тавичка и изпечете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Нарежете месото на тънки филийки и го поднесете със сос, приготвен от разбито кисело мляко, майонеза, горчица, счукан чесън, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти