Печени картофки с гъби и козе сирене

За обяд или вечеря

Печени картофки с гъби и козе сирене
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

В рецептата може да използвате меко козе сирене, толкова меко, че да може да се маже на филия.

Ако не обичате козе сирене, може да го замените с крем Филаделфия.

Необходими продукти:
·         4 големи картофа
·         500 г гъби
·         200 г меко козе сирене
·         1 шалот
·         няколко репички
·         сол, черен пипер, зехтин

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, подсушават, намазват се със зехтин и се увиват поотделно в алуминиево фолио. 

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, като времетраенето зависи разбира се, от големината и сорта на картофите. Нужни са все пак около 50 минути.

През това време шалотът се нарязва на полумесици, гъбите се почистват, ако се налага разполовяват и заедно се запържват леко в зехтин. Като са полуготови, се добавя козето сирене и се разбърква докато се разтвори.

Подправя се със сол и черен пипер.
След като картофите се изпекат фолиото се премахва и картофите се разполовяват по дължина. В разреза се слага от гъбената смес и от нарязаните репички.

За декорация може да се използва див лук.    

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти