Печена скумрия с плънка

Нека сме полезни

Печена скумрия с плънка
Снимка: netinfo
3 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
скумрия
домати
кромид лук
чесън
магданоз
копър
хималайска сол
черен пипер
прясно изцеден лимонов сок
доматено пюре
зехтин

Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата добре и правим дълбок джоб в областта на корема. Осоляваме скумрията от всички страни и я поръсваме с черен пипер.

Обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубчета, лука на лентички, а скилидките чесън - на дребо.

В дълбок съд слагаме доматите, лука, чесъна, нарязаният магданоз, копъра и овкусяваме със сол и черен пипер.

На дъното на тава постиламе алуминиево фолио и го подгъваме от всички страни, за да не изтича сокът на рибата по време на печене.

Напълваме скумрията с плънката и я поливаме с прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Печем ястието на 200 градуса до зачервяване на кожата на рибата.

* Не сме написали точния грамаж и брой риби, защото те зависят от това - за колко души ще готвим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти