Патладжани на фурна

С доматен сос и моцарела

Патладжани на фурна
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
3-4 патладжана
5-6 домата
2 глави лук
7-8 скилидки чесън
2 супени лъжици песто или листа пресен босилек
125 г моцарела
20-30 г пармезан или кашкавал
зехтин
сол
щипка захар

Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина около 7-8 мм. Посоляваме ги и ги оставяме настрана за около 15-20 минути, за да се отдели горчивината. През това време можем да приготвим доматения сос.

Задушаваме лука в малко зехтин, след това добавяме разполовените скилидки чесън и настърганите домати. Поръсваме соса с щипка захар и го оставяме да къкри на тих огън, докато се сгъсти. Готовият сос подправяме с босилково песто или нарязан на ситно босилек и посоляваме на вкус.

Време е да се върнем към патладжаните. Измиваме ги под течаща вода, подсушаваме ги с кухненска хартия, намазняваме ги леко със зехтин и ги изпичаме на грил тиган или скара (може и да ги изпържим). Добре е преди да обърнем парченцата, отново леко да ги намазним. Най-лесно това става с помощта на четка, потопена в зехтин.

Изпечените патладжани подреждаме в подходящ съд. Редуваме патладжан, доматен сос и моцарела, като накрая завършваме пак с доматен сос. Поръсваме ястието с настърган пармезан или кашкавал и го запичаме за кратко в сгорещена фурна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти