Омлет с бекон, гъби и лук

За да не се чудите какво да сготвите за обяд

Омлет с бекон, гъби и лук
Снимка: Thinkstock
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти (за 1 порция):
2 яйца
100 г гъби
50 г бекон
1 глава лук (около 50 г)
масло
сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на полумесеци, гъбите на филийки, а беконът на тънки парченца.

Всеки от продуктите се запържва поотделно в масло и след готовност се изважда от тигана.

Към яйцата прибавяме сол и разбиваме добре с миксер. Изсипваме яйцата в леко намаслен тиган (ако е с незалепващо покритие, е най-добре).

Когато яйцата са почти стегнали, поръсваме с предварително приготвената плънка, посоляваме на вкус и сгъваме омлета.

Оставяме го за още около минута на котлона, след което го изваждаме от тигана и сервираме с гарнитура от пресни зеленчуци.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти