Мусака с целина

Кой не харесва мусака

Мусака с целина
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Една малко по-различна мусака - оригинална, вкусна и полезна.

Необходими продукти за 4 порции:

4 глави целина
5 глави лук, нарязан на кръгчета
4 скилидки чесън, нарязан на ситно
3 с. л. олио
500 г пресни или консервирани домати, обелени и нарязани на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 лимон
1 ч. л. майоран
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см. Подварява се за 2-3 мин. във вряща подсолена вода и се нарежда на дъното на огнеупорен съд за печене.

2. В олиото се задушават лукът и чесънът, като омекнат се добавят доматите, майоранът, магданозът, сол и пипер на вкус. Сместа се изсипва върху целината.

3. Лимонът се обелва, нарязва се на кръгчета и се нарежда върху доматената смес. Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. Може да се сервира топло или студено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти