Лятно пиле

С гъби и зеленчуци

Лятно пиле
Снимка: vremezagotvene.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 пиле
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 жълти чушки
100-150 г гъби
2 моркова
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша сухо бяло вино
1 пилешки бульон
дафинов лист
сол
черен пипер
зелен пипер на зърна
червен пипер
брашно
олио

Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го нарежете на порции. Овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в дълбок тиган. Извадете ги в помощна чиния.

В същия съд сложете нарязания лук и чесън да се запържат леко заедно с нарязаните на лентички моркови. Залейте с виното, добавете стритото бульонче, зеления пипер и дафиновия лист. Върнете парчетата пиле и оставете да се задушават.

Измийте и изчистете чушките и гъбите. Нарежете чушките на ивички, а гъбите – на филийки. Можете да ползвате култивирани или диви гъби.

Въпрос на желание или наличност. Прибавете ги към пилето. Посолете на вкус и оставете ястието да ври 15-20 минути на умерена температура.

В чиния за сервиране направете канапе от зеленчуците, отгоре поставете порция пиле и поръсете с нарязани целина и магданоз.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти