Лазаня с тиквички и моцарела

Ето защо италианците са царе в кухнята

Лазаня с тиквички и моцарела
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
15 кори лазаня
3 тиквички
5-6 домата
350 г моцарела
100 г пармезан
300 мл течна сметана за готвене (може да я замените и с вода)
6 скилидки чесън
4-5 стръка копър
зехтин
морска сол

Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките и доматите на филийки с дебелина около 1 см. Поставяме ги в тава и ги намазваме от двете страни обилно със зехтин. Поръсваме ги със сол и печем в предварително загряна фурна на 200 градуса, но само на горната скара за 10 минути, докато тиквичките леко се зачервят. В отделен съд смесваме сметаната, пресования чесън плюс копъра и нарязваме моцарелата на тънки колелца.

През това време сипваме 1 л вода в тенджера, за да заври. В нея поставяме корите лазаня за около 2-3 минути, докато омекнат, но не прекалявайте, за да не се разкъсат. С тази техника лазанята става по сочна. Започваме да редим върху намазнена тавичка кора, тиквички, домати, моцарела, пармезан и накрая заливаме с няколко лъжици от сметаната (по ваша преценка сипвайте и малко зехтин в зависимост от това колко са поели зеленчуците). Така редуваме пластовете, докато свършат продуктите. Последната кора покриваме със сирена и поливаме със зехтин. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в рамките на половин час.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти