Кус-кус с доматен сос и риба тон

Кулинарна комбинация, която работи в правилната вкусова посока

Три дни яли, пили и се веселили
Снимка: nojivilichka.wordpress.com
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1-2 консерви риба тон в собствен сос

За соса:
600-700 г домати (по възможност зрели и презрели)
200 г маслини
50 г каперси
майорана
чесън на прах
магданоз
пипер микс
захар
зехтин
сол

За кус-куса:
250 г кус-кус
1 бучка масло колкото орех
половин кубче бульон

Начин на приготвяне:
Настъргваме доматите на ренде или ги обелваме и пасираме. В тигана или тенджерката, в които ще ги готвим добавяме и малко зехтин. Оставяме ги на среден огън за около 40-50 минути. Преди да ги свалим от котлона, прибавяме маслините без костилка и каперсите, щипка захар, майорана, чесън на прах, пипер и сол.

След като отстраним соса от огъня, го поръсваме с накълцания магданоз. Не трябва да се прекалява със солта, защото каперсите и маслините са достатъчно солени.

На втория етап в дълбок тиган загряваме четвърт литър вода с половин кубче бульон и една бучка масло. Когато водата заври, сваляме съда от огъня и в него сипваме кус-куса. След 2-3 минути като набъбне, връщаме тигана на котлона, добавяме още малко масло и бъркаме 3-4 минути.

В дълбока чиния или купа сипваме соса, кус-куса и рибата тон, като може да сервираме с малка каничка бульон или резен лимон, за да няма шанс ястието да остане сухо.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти