Кашкавал на фурна

Кашкавал на фурна

Кашкавал на фурна
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Семпла, лесна и вече позабравена българска градска рецепта, която заслужава отново да се завърне в родните кухни.

Необходими продукти за 4 порции

2 с. л. брашно
300 г прясно мляко
400 г кашкавал, едро настърган
4 яйца
50 г масло
 черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Брашното се разбърква на еднородна смес с млякото, добавят се яйцата и кашкавалът. Подправя се с черен пипер на вкус..

В тавичка се сгорещява маслото и в него се сипва сместа. Пече се около 20 мин. в загрята фурна на 180° С, докато се зачерви.

Нарязва се и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

За и против българския кашкавал

Тортички от патладжан и пушен кашкавал

Кашкавал на фурна с печени червени чушки

Бърза вечеря – запеканка с печени чушки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти