Картофени палачинки с пилешко месо

Малцина биха ги подминали с лека ръка

Картофени палачинки с пилешко месо
Снимка: netinfo
1 от общо 2 гласа

Продукти за 4 порции:4 картофа
4 яйца
малко парче настъргано пушено сирене
250 мл прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 супени лъжици нарязани зелени подправки
олио
350 г пилешко месо

Приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората. Нека се охладят и ги настържете на ренде. Разбийте с миксер яйцата, млякото, сиренето и прибавете брашно до получаване гъстотата на палачинково тесто.

Нарежете зеления лук и подправките на ситно, смесете ги с картофите и солта, заливайки ги с палачинковата смес. Този път обаче търсете консистенцията на кексовото тесто. Ако е необходимо, добавете още мляко или брашно.

След това на среден огън загрейте тефлонов тиган, намазнен с малко олио, а с черпак сипете от сместа и изпържете палачинките от двете страни. Оставете ги на печката малко по-дълго, отколкото обикновените палачинки.

При нужда намалете температурата. За да обърнете палачинките по-лесно и да не се разкъсат, ползвайте голяма чиния или друг тиган със същия диаметър. Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте, докато са топли.

* Пилето за пълнежа можете да приготвите с къри, сметана, зеленчуци и т.н.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти