Хрупкаво пиле с пармезан

На кулинарните находки с любов

Хрупкаво пиле с пармезан
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
600 г пилешки бутчета
1 белтък
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена чаша натрошен корнфлейкс
2 супени лъжици настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица соев сос
1/2 чаена чаша брашно
1 и 1/2 чаена чаша олио

Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата, осоляваме ги и ги намазваме със соевия сос. Оставяме ги в хладилника за 30 минути. През това време приготвяме три чинийки – в едната добавяме леко разбитият белтък, овкусен с черен пипер; в другата - слагаме натрошеният корнфлейкс и пармезан; в третата пък - прибавяме брашното.

Овалваме всяко бутче първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в корнфлейкса. Изпържваме месото в силно нагорещено олио, докато стане златисто.

Тъй като бутчетата са сурови отвътре, трябва да ги прехвърлим в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Внимаваме да не ги прегорим, а ако видим, че точно това се случва - намаляваме печката и ги покриваме с алуминиево фолио.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти